Mustafa obećao Svjetsko prvenstvo

Predsjednik IHF završio posjetu Sarajevu

Mustafa obećao Svjetsko prvenstvo

Hassan Mustafa, predsjednik Svjetske rukometne asocijacije završio je danas svoju službenu posjetu Sarajevu i Bosni i Hercegovini, istaknuvši podršku našoj zemlji u kandidaturi za Svjetsko juniorsko prvenstvo 2011. godine.

Glavni povod dolaska Hassana Mustafe u Sarajevo bila je kandidatura koju je Rukometni savez Bosne i Hercegovine pripremio za dobivanje Svjetskog juniorskog prvenstva 2011. godine.

- Ovo je bila moja prva posjeta Sarajevu, ali se nadam da neće biti i posljednja. Obavio sam veliki broj veoma konstruktivnih razgovora i zadovljan sam učinjenim. Obostrana je želja da se unaprijede odnosi između RSBiH i IHF-a, kazao je Mustafa.

Predsjednik Svjetske rukometne asocijacije također je podcrtao spremnost da podrži kandidaturu Sarajeva za dobijanje domaćinstva svjetske juniorske smotre mladih rukometaša.

- Prijestolnica moje domovine Egipta, Kairo, biće domaćin Kongresa IHF-a i ja ću se tu založiti i dati sve od sebe da Bosna i Hercegovina dobije domaćinstvo Svjetskog juniorskog prvenstva. Mislim da bi Sarajevo bilo odličan domaćin jednoj ovakvoj sportskoj manifestaciji., dodao je Mustafa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.