Mustedanagić i zvanično u FK Sarajevo

Dolazi na posudbu

Mustedanagić i zvanično u FK Sarajevo

S. Mlaćo

Novi igrač Fudbalskog kluba Sarajevo od danas je Zinedin Mustedanagić, koji u Bordo tim stiže na posudbu iz Sparte Prag do kraja sezone.

Zinedin Mustedanagić rođen je u Bosanskoj Krupi 1. augusta 1998. godine, a igra na poziciji centralnog veznog. Prve fudbalske korake napravio je u Slogi iz Bosanske Otoke, da bi u dobi od 11 godina otišao u najslavniji češki klub Spartu Prag, gdje se afirmisao kao igrač i 2015. potpisao profesionalni ugovor.

Već odavno se špekulisalo da će doći na Koševo, što je SportSport.ba jučer i prvi najavio.

"Danas smo uspješno kompletirali svu potrebnu dokumentaciju i Zinedin je novi član Bordo tima. Riječ je o izvrsnom igraču i očekujemo da će opravdati očekivanja", kazao je ispred FK Sarajevo Emir Hadžić.

Sretan je bio i mladi nogometaš.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sretan sam što sam tu. Sarajevo ima vrhunsku ekipu. Dosta igrača poznajem iz mlade reprezentacije, sa šefom struke sam već sarađivao, tako da mislim da ću se lako uklopiti. Ekipi se pridružujem u prvom dijelu priprema, stoga imamo vremena uigrati se", kazao je Mustedanagić.

Osim Sparte Prag, Mustedanagić je kao posuđen igrač nastupao za Duklu Prag, Ruzomberok i Dynamo Ceske Budejovice, a najbolje se pokazao u Slovačkoj, gdje je na 27 utakmica tokom sezone 2018/19 upisao sedam golova i šest asistencija.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hasimaga
Dobro dosao u pravu raju,dosao si u najbolji klub u drzavi, ostalo je tebe...
13 4
hRASNICArULES
Čim se dovode osrednji igraci na posudbu sve je jasno kako stoje stvari u klubu
4 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi