Mustedanagić: Timskom igrom juniorska selekcija može do EP-a

Nogometaš praške Sparte i kapiten U-19 reprezentacije BiH

Mustedanagić: Timskom igrom juniorska selekcija može do EP-a

D. Kurbegović

Širom Evrope igraju mnogi nogometaši iz Bosne i Hercegovine, zaista je mnogo igrača na koji se mora obratiti pažnja, a neki od njih su već skrenuli pažnju i dokazali se kako u svome klubu, tako i u reprezentativnom dresu.

Jedan od najtalentovanijih igrača koje naša zemlja ima u svome uzrastu je svakako 18-godišnji Zinedin Mustedanagić ofanzivac praške Sparte i kapiten U-19 reprezentacije BiH. Ovaj talentovani igrač nedavno je debitovao za seniorsku ekipu Sparte, a svojim partijama je juniorsku reprezentaciju odveo u Elitni krug kvalifikacija.

SportSport.ba razgovarao je s ovim mladim nogometašem oko njegovih nastupa u najvećem klubu u Češkoj, igrama u reprezentaciji, te planovima za naredni period.

"Debitovao sam protiv Pribrama kada smo pobijedili 4:0, a ja sam ušao u finišu utakmice, još sam igrao protiv Slovana, te Karvine, gdje sam na terenu proveo čitavo drugo poluvrijeme.Sretan sam što sam debitovao za najveći klub u Češkoj, svi koji igraju u ovoj ligi želja im je da jednog dana nastupaju za Spartu, a ja evo već dobivam sve više šanse i u prvom timu.Nadam se da ću u narednim utakmicama dobivati još veću minutažu, a na meni je da opravdam povjerenje trenera" ističe Mustedanagić.

Ugovorom je vezan za Spartu i svi planovi su vezani za ovaj klub iz Praga.

"Svi planovi su vezani za Spartu, treniram naporno i želim još više napredovati. Zadovoljan sam kako se zasad razvija moja karijera, imam još dvije godine ugovora s klubom i maksimalno sam koncentrisan da što duže ostanem ovdje i pokažem kvalitet. Ova sezona u Češkoj će biti mnogo zanimljiva jer ima nekoliko ekipa koji konkurišu za najviši plasman, prvih pet ekipa je u razmaku od nekoliko bodova, tako da je sve otvoreno u nastavku sezone.Sparta igra i Evropsku ligu, tako da im je cilj proći grupnu fazu." kaže talentovani ofanzivac.

Kapiten je U-19 reprezentacije BiH, koja će igrati Elitni krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Ako budemo igrali timski možemo napraviti taj jedan veliki iskorak koji svi dugo čekamo. Ne znamo još ko će nam biti protivnici, ali ova generacija sigurno ima kvalitet da se ravnopravno nosi s mnogim reprezentacijama u Elitnom krugu.Naravno da je potrebno mnogo više okupljana i prijateljskih utakmica, kako bi spremno i uigrani dočekali taj posljednji korak ka ispunjenju sna svih nogometaša" kaže nogometaš rođen u Bosanskoj Otoci.

Za kraj razgovora otkrio je zbog koga je dobio ime Zidane i koji mu je najbolji igrač BiH.

"Zinedine Zidane je 1998. godine bio najbolji igrač Svjetskog prvenstva u Francuskoj, a ja sam se te godine i rodio, tako da je moj otac meni dao ime po velikom nogometašu i sada uspješnom treneru, on mi je ujedno i nogometni uzor. Kada je u pitanju naša nogometna reprezentacija pratim sve utakmice i najdraži mi je igrač Miralem Pjanić" kazao je za kraj razgovora Zinedin Mustedanagić bivši U-16, U-17 i U-18 reprezentativac, a sada kapiten U-19 reprezentacije BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi