Mutti treća sreća za Atalantu

Novi trener, nova 'nafaka'?

Mutti treća sreća za Atalantu

Edmir Škorić

Atalanta iz Bergama imenovala je Bortolo Muttija za novog trenera kluba, nakon što je Antonio Conte napustio kormilo prošle sedmice.

Da Bortolo Mutti preuzima prvu momčad objavljeno je na službenoj web stranici kluba koji je predposljednji na tabeli sa svega 13 bodova iz 18 utakmica.

Bivši trener Regine  i Napolija vratio se u Atalantu. Podsjetimo, Mutti je momčad iz Bergama predvodio 1998./99. godine u Seriji B.

55-godišnji Italijan treći je trener Atalante ove sezone. Conte je u četvrtak podnio ostavku, a prije njega isto je napravio i Angelo Gregucci. Upravo Conte je uveo Bari prošle sezone u Seriju A, no nije se baš najbolje slagao sa čelnicima Atalante, odnosno rezultati su pokazatelj svega.

Atalanta je posljednju utakmicu odigrala u nedjelju i izgubila na gostovanju kod Palerma (1:0) i to pod vodstvom pomoćnog trenera Valter Bonacina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.