Mutu najbolji igrač Rumunije
Mutu po četrvrti put naj u Rumuniji

Mutu najbolji igrač Rumunije

Adnan Beganović

Adrian Mutu, fudbaler Fiorentine, izabran je od strane rumunskih novinara za najboljeg fudbalera u 2008. godini, dok je najbolji trener u Rumuniji Danu Petrescu.

Adrian Mutu je po četvrti put izabran od strane novinara za najboljeg fudbalera Rumunije. Iza Mutua na drugom mjestu je Cristian Chivu (Inter), dok je na trećem mjestu Dorin Goian (Steaua).

Adrian Mutu je ovu nagradu osvojio još i 2003, 2005 i 2007. godine.

Najbolji trener godine u Rumuniji po izboru novinara je nekadašnji reprezentativac Rumunije a sada uspješan trener Unireje, Dan Petrescu, koji je ovaj "mali" klub doveo do petog mjesta u prvenstvu Rumunije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.