Muzurović: Odbraniti prednost u Nišu!

Pred revanš susret sa Srbijom

Muzurović: Odbraniti prednost u Nišu!

Adnan Beganović, foto: Dejan Miholjčić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon sjajne pobjede nad Srbijom, jučer je otputovala u Niš gdje sutra sa početkom u 19 sati igra revanš susret.

Utakmica u Nišu veoma je bitna za našu reprezentaciju i u slučaju povoljnog rezultata (pobjeda, remi ili poraz sa manje od tri gola razlike) vrata Evropskog prvenstva u Austriji bila bi nam širom otvorena.

U bh. taboru vlada optimizam pred sutrašnji susret, ali o eventualnom ishodu govori se sa dozom opreza, što je i normalno imajući u vidu kvalitet protivnika, te već poznatu atmosferu koja vlada na utakmicama u Nišu.

"Jučer smo doputovali, smješteni smo u hotelu "Aleksandar", naši rukometaši upravo su na treningu, a večeras u 19 sati imamo drugi trening. Sutra ujutro ćemo također odraditi jedan laganiji trening, a onda se odmoriti i spremni krenuti na utakmicu. Ovdje vlada veliko interesovanje za utakmicu i dvorana će sasvim sigurno biti ispunjena do posljednjeg mjesta. Naši momci su raspoloženi, nemamo nikakvih problema sa povredama i svi zajedno očekujemo dobar rezultat. Želio bih još naglasiti da smo sjajno primljeni i da sve protiće bez ikakvih problema", rekao je sportski direktor naše reprezentacije, Mirza Muzurović, za SportSport.ba.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.