Muzurović: Sada će se drugačije gledati na našu ligu

Bivši selektor BiH

Muzurović: Sada će se drugačije gledati na našu ligu

Na vanrednoj skupštini N/FSBiH glasalo se o prijedlogu skraćivanja lige i prema glasovima prisutnih 58 delegata odlučeno je da će elitni rang bh. fudbala u sezoni 2016/2017 brojati 12 klubova.

Ovakav rasplet očekivao je i Fuad Muzurović, bivši selektor našeg nacionalnog tima, koji je u razgovoru za SportSport.ba naglasio da će se u narednom periodu drugačije gledati na Premijer ligu BiH. 

"Iskreno, očekivao sam ovakav rasplet i mnogo ranije. Sve ekipe sada imaju dovoljno vremena da vide s kakvim kvalitetom raspolagaju i naravno da se što bolje pripreme za učešće u ovoj ligi koja će brojati 12 klubova. Ja vjerujem da je ovo prava stvar za naš fudbal, mnogo će biti zanimljivih utakmica, a samim time i drugi će drugačije gledati na prvenstvo", kazao je Muzurović, te dodao:

"Treba i dalje raditi na poboljšanju lige, a pozitivna je stvar što je savez spreman pomoći poboljšanjem infrastrukture."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.