M'Vila pojačao St. Etienne i dobio ogromnu platu za tamošnje standarde

Dobra plata i još bolji bonusi

M'Vila pojačao St. Etienne i dobio ogromnu platu za tamošnje standarde · Zvanično

Nekadašnji francuski reprezentativac Yann M'Vila i zvanično je postao novi igrač St. Etiennea, s kojim je potpišao dvoipogodišnji ugovor.

Svojevremeno jedan od najvećih talenata francuskog fudbala se tako vratio u Ligue 1, gdje je ranije već nastupao za Stade Rennes. U međuvremenu je igrao za Rubin, Inter i Sunderland.

Interesantan je podatak da će M'Vila zarađivati, za St. Etiennove prilike, možda i nestvaran iznos. Prema pisanju francuskih medija, 27-godišnji veznjak će mjesečno zarađivati 90.000 eura, što je plata kojom se ne bi postidjeli ni fudbaleri u mnogo bogatijim klubovima.

Ali, M'Vila u svom novom ugovoru sa St. Etienneom ima brojne bonuse zbog kojih bi godišnje trebao zarađivati nešto manje od 2,5 miliona eura. Prema neslužbenim podacima, to je cifra koju St. Etienne nikada u historiji nije priuštio niti jednom svom fudbaleru.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Takvim primanjima se u Francuskoj ne može pohvaliti mnogo fudbalera (izuzev PSG-a), pa je sada mnogo jasnije zbog čega je izabrao baš St. Etienne nakon raskida ugovora sa Rubinom iz Kazana, koji se nalazi u finansijskim problemima.

Yann M'Vila je Rubinu oprostio dio dugovanja i spreman je za nove izazove, a ne krije da se dobrim partijama želi vratiti u reprezentaciju Francuske i da mu je to trenutno jedan od primarnih ciljeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi