Što mu je ovo trebalo? Mudryk provocirao sve na stadionu, sudija ga spasio "vaspitno-popravne"

Ukrajinci su prošli u finale

Što mu je ovo trebalo? Mudryk provocirao sve na stadionu, sudija ga spasio "vaspitno-popravne"

Admin Čaušević

Ukrajina poslije preokreta uspjela pobijediti Bosnu i Hercegovinu te izboriti plasman u finale baraža za Evropsko prvenstvo, a nakon utakmice viđena je provokacija Mykhaila Mudryka.

Nakon što je Felix Zwayer odsvirao kraj utakmice Mudryk je pravo ni iz čega odlučio da provocira navijače Bosne i Hercegovine na Bilinom polju.

Fudbaler Chelseaja koji je večeras bio i više nego skroman je došao blizu semafora te navijačima pokazivao na rezultat utakmice.

Mnogi su odlučili da reaguju na provokaciju te su počeli vrijeđati i psovati Ukrajinicu, dok je i gađanje raznim predmetima bilo očekivani dio repertoara.

Od bh. fudbalera prvi koji je pritrčao Mudryku bio je Jusfuf Gazibegović koji je krenuo da samodopadnoj zvijezdi Chelseaja objasni neke stvari.

Scenu možete pogledati ovdje.

Oglasi

Međutim, sudija Zwayer je stigao na vrijeme, kao nekoliko ukrajinskih igrača koji su smirli situaciju, dok je njemački arbitar smirio Gazibegovića.

Postavlja se pitanje zašto je Mudryku trebalo ovako nešto i definitivno se može prigovoriti njemačkom arbitru zašto nije sankcionisao ukrajinskog fudbalera.

Prije i tokom utakmice na Bilinom polju kako na tribinama, tako i na terenu sve je prošlo fer i sportski, ali je Mudryk odlučio da sve uprska.

Međutim, na sreću Mudrykov sramotni gest su primjetili samo rijetki bh. fudbaleri, ozbiljnija reakacija na provokaciju sigurno ne bi izostala.

Podsjećanja radi, Ukrajina će nakon pobjede nad BiH sa 1:2 u finalu igrati protiv Islanda koji je sa 1:4 potpuno zasluženo eliminisao Izrael.

Top Komentari

Baron22
I šta ako je , mamu vam glupu bošnjačku i treba vam svaki dan neko ****ti od do kad ste glup narod
1 0
user1676743803
I treba, neg nasi dadnu aplauz himnoj zidovske Ukraine
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi