Poznati su svi parovi finala baraža za Evropsko prvenstvo

Tri utakmice u utorak

Poznati su svi parovi finala baraža za Evropsko prvenstvo

Admin Čaušević

U utorak 26. marta bit će odigrana tri finala baraža za Evropsko prvenstvo poslije čega će biti poznati svi učesnici kontinentalnog turnira u Njemačkoj. Podsjećanja radi, igrat će se samo po jedan susret, dakle u slučaju remija uslijedili bi produžeci pa eventualni penali.

Iz baraža Lige A za plasman na evropsko prvenstvo igrat će Vels i Poljska nakon ubjedljivih pbojeda nad Finskom, odnosno Estonijom.

Velšani su u jednom od izjednačenijih parova polufinala baraža pokazali kvalitet više te su sa visokih 4:1 pobijedili Finsku.

Poljska je sasvim očekivano nadigrala Estoniju sa ukupnih 5:1, a zanimljivo da niti jedan od golova nije zabio Robert Lewandowski.

U Ligi B Ukrajina preokrenula protiv Bosne i Hercegovine u posljednjih desetak minuta te je slavila sa 1:2 na Bilinom polju.

Ukrajinci će u finalu igrati protiv Islanda koji je odigrao odličan meč te je na pogon fantastičnog Gudmundssona pobijedio Izrael sa 1:4.

Oglasi

Odlični fudbaler Genoe je kompletirao hat-trick, a zanimljivo da je sudija Taylor dosudio dva penala za Izrael. Zahavi je prvi pogodio, a drugi promašio.

Iz Lige C plasman u finale baraža su izborili Gruzija i Grčka nakon sigurnih pobjeda protiv Luksembruga te Kazahstana.

Gruzijci su uspjeli na domaćem terenu nekako pobijediti Luksemburg, dok su Grci bili i više nego ubjedljivi protiv Kazahstana sa visokih pet nula.

Parovi finala baraža za Euro 2024:

Vels - Poljska
Ukrajina - Island
Gruzija - Grčka

Top Komentari

Mustafa
Savo vrijeme je da odes u pm odakle si o dosao. Rbo ze ko te fovede da sabotiras BiH
0 0
user1691328699
Hebo li Ti Savo Civic i Kovacevic sve
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi