Ukrajinsko čudo žele svi: "Ako ima opcija da sam rezerva u Realu ili starter u Arsenalu, onda..."

Mudryk odgovorio na zanimljivo pitanje

Ukrajinsko čudo žele svi: "Ako ima opcija da sam rezerva u Realu ili starter u Arsenalu, onda..."

E. Čaušević

Ukrajinski fudbaler Mykhailo Mudryk ove sezone je "zaludio" evropske velikane svojim igrama i mnogi klubovi su pokazali interes za njega, a on je iskreno odgovorio da li bi više volio da bude rezerva u Real Madridu ili starter u Arsenalu.

Ovaj 21-godišnjak je početkom prošle godine priključen prvom timu ukrajinskog kluba, a ove sezone je oduševio sve svojim igrama u dresu Shakhtara.

Mudryk se već uveliko povezuje s mnogim evropskim velikanima, a najveći interes za njega pokazali su Real Madrid, Manchester United i Arsenal.

Engleski mediji objavili su prije nekoliko dana da je Arsenal spreman da dovede Mudryka već u januaru i da su pripremili ponudu koju će poslati Shakhtaru za njega u zimskom prelaznom roku.

Očekuje se da će njegova cijena biti oko 25 miliona eura i očito je da Topnici žele to da iskoriste i dovedu igrača koji je oduševio fudbalski svijet svojim igrama.

Mudryk je prije nekoliko dana govorio o špekulacijama da bi u januaru mogao da napusti Shaktar, a pitali su ga da li bi radije prihvatio ponudu i bio rezerva u Real Madridu ili bi išao u Arsenal ako bi znao da bi tamo imao ulogu startera.

Oglasi

"Ako bi to bila neka opcija da sam rezerva u Real Madridu ili starter u Arsenalu onda bih vjerovatno izabrao odlazak u Arsenal", rekao je Mudryk i potom nastavio.

"Ipak, sve to zavisi od ponude i nije tako jednostavno odlučiti. Sigurno bih popričao s trenerima i vidio šta se meni nudi. U slučaju da neću biti starter negdje dovoljno mi je da mi trener kaže da će mi dati sigurno šansu i to bi za mene bilo ok. Bez razgovora s trenerom kluba koji te želi ne možeš donijeti odluku i vjerovati nekome drugom".

"Trener je taj koji na kraju sve odlučuje i sigurno da bih razgovarao prvo s njim. Igrali smo protiv Reala u Ligi prvaka dvije godine zaredom i čak smo dobili ovacije u Madridu od navijača što je bilo baš sjajno".

Ovaj 21-godišnji Ukrajinac je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu Shakhtara odigrao 16 utakmica u svim takmičenjima, te je zabio osam golova i upisao je isto toliko asistencija.

Izborio se odličnim igrama i za poziv u reprezentaciju Ukrajine za koju je debitovao u junu ove godine i već je upisao osam nastupa.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Tako je mladicu, skupljati minute u MANJIM KLUBOVIMA koji NISU VELIKANI(Shaktar, AR567AL), pa onda u neki od VELIKANA(Chelsea, United, Liverpool, Real,Bayern, Barsa, Juve)..
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi