"Na adresu saveza dostavila sam nalaze"

Aida Pilav razočarana istupom Vesne Bajkuše

"Na adresu saveza dostavila sam nalaze"

Adnan Beganović

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine početkom narednog mjeseca nastavit će kvalifikacije za Evropsko prvenstvo B divizije, a pripreme pred predstojeće utakmice naše najbolje košarkašice obavit će na Ilidži.

Povodom nastavka kvalifikacija jučer je održana i press konferencija, na kojoj je selektorka našeg nacionalnog tima Vesna Bajkuša istakla da su sa priprema neopravdano izostale Aida Pilav i Olja Stupar.

Međutim, prozvana Aida Pilav tvrdi da je povrijeđena, te da je sa tim upoznala i selektoricu i čelnike Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

"Ja sam u najmanju ruku razočarana istupom selektorice Vesne Bajkuše. Već se dugo borim sa povredom ahilove tetive. Išla sam na preglede kod dva doktora, Emira Miletića i Amira Salčina i oba su mi rekli da moram mirovati. Uredno sam na adresu saveza dostavila liječničke nalaze, koji njima izgleda ne predstavljaju ništa", govori razočarana Aida Pilav za SportSport.ba i dodaje:

"Uvijek sam imala korektne odnose sa svim selektorima i čelnicima saveza, pa se sada čudim ovakvim istupima. Sa ponosom sam nosila reprezentativni dres i to ću u budućnosti činiti. Međutim, boli me ovakav odnos. Nečiji dostavljeni nalazi vrijede, a moji ne. Nije mi jasno kako su Biljana Savić i Matea Tavić opravdano odsutne, a ja neopravdano, kada smo sve tri uredno na adresu saveza dostavili liječničke nalaze. Neće se na ovome završiti. Već sam kontaktirala svog agenta koji ima FIBA licencu i on će Međunarodnu košarkašku federaciju upoznati sa ovim dešavanjima."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.