Na Bilinom polju zaokupljeni procesom licenciranja za narednu sezonu
Ajna Suljić (lijevo) sa bivšim generalnim direktorom Muratom Daldikom na jednoj od press konferencija NK Čelik

Administracija kluba u stalnom kontaktu s rukovodstvom koji su u Turskoj

Na Bilinom polju zaokupljeni procesom licenciranja za narednu sezonu

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Premijer liga BiH u nogometu prekinuta je prije više od mjesec dana, te su igrači kod kuće, gdje rade online treninge, odnosno pokušavaju ostati u određenom trenažnom procesu, te osluškivati kada bi se moglo nastaviti prvenstvo BiH.

U većini klubova je zatišje, tako je i na Blinom polju, kontaktirali smo potparolku NK Čelik Ajnu Suljić, kako bismo saznali određene informacije, međutim zbog novonastale situacije u Čeliku su trenutno zaokupljeni samo jednim poslom.

"Nas nekoliko redovno dolazi na posao, imamo i drugačije radno vrijeme, ali dolazimo na posao i pokušavamo odraditi svoj dio posla. Trenutno je sve prebačeno, kada je u pitanju administracija na proces licenciranja. Upoznati ste da je dokumentacije glede licenciranja, produžena do 30. aprila ove godine, odnosno mjesec dana duže. Mi u Zenici radimo dokumentaciju, stalno smo na vezi s Turskom, odnosno s našim pretpostavljenima i to su aktivnosti koje se trenutno provode u klubu. Kada je u pitanju igrački kadar, treneri su u komunikaciji s igračima, rade se online treninzi i to je sve što ja znam oko tog segmenta. Iskreno se nadam da ova pandemija neće još dugo potrajati", kazala je za SportSport.ba Ajna Suljić.

Svi strani nogometaši su otišli svojim kućama, kao i stručni štab odnosno treneri iz Turske. Od ranije je poznato da je klub ostao bez generalnog direktora Murata Daldika, sportskog direktora Edina Prljače, generalnog sekretara Ismara Huskića, dok je vlasnik kluba Aydin Olgun s Bilinog polja protjerao Erhana Sumbula (Effea), kojeg većina smatra za glavnog krivca kada je u pitanja ova sezona, odnosno razne blamaže od neodlaska omladinaca na gostovanje, te zbog dugova i kazne nakon što seniorska ekipa nije odigrala meč na Grbavici.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon odlaska Daldika, za supervizora u klubu, predsjednik je imenovao Halduna Senmana, koji je ustvari trenutno najviše u komunikaciji s administracijom kluba u Zenici.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi