Na Copa Americi će učestvovati ekipa koju niko nije očekivao

Katar stiže na prvenstvo Južne Amerike

Na Copa Americi će učestvovati ekipa koju niko nije očekivao

Sljedeće godine će se u Brazilu održati još jedna Copa America, gdje će se 16 selekcija boriti za titulu kontinentalnog prvaka Južne Amerike.

Na prvenstvu će nastupiti deset južnoameričkih reprezentacija (Argentina, Brazil, Čile, Urugvaj, Kolumbija, Paragvaj, Ekvador, Peru, Bolivija i Venezuela), te šest gostujućih reprezentacija od kojih je već poznata jedna.

Naime, na Copa Americi će nastupiti i selekcija Katara, što je potvrdio generalni direktor lokalne akademije za razvoj fudbala Ivan Bravo.

“To će biti jedinstvena prilika za katarsku reprezentaciju da stekne iskustvo, tako da se može takmičiti na pravoj razini na Svjetskom prvenstvu koje će se 2022. održati u toj zemlji,” kazao je Bravo.

Najvjerovatnije će preostalih pet pozivnica dobiti reprezentacije iz Azije, te Meksiko, SAD, vjerovatno Kostarika.

Do sada su na Copa Americi nastupale i selekcije Japana, Jamajke, Paname, Haitija i Hondurasa, a rekorder po broju 'nastupa sa pozivnicom' je Meksiko koji je deset puta učestvovao na ovom turniru.

Copa America će se igrati od 14. juna do 7. jula 2019. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi