Na debiju Giggsa u Ligi prvaka oni su bili bebe i školarci

Njegovi današnji saigrači

Na debiju Giggsa u Ligi prvaka oni su bili bebe i školarci

Manchester United je pobjedom od 3:0 u ravnaš susretu osmine finala Lige šampiona uspio nadoknaditi dva gola minusa iz prvog susreta sa grčkim Olympiakosom i tako se plasirati u četvrtfinale najelitnijeg klupskog takmičenja u Evropi.

Robin van Persie postigao je sva tri gola u pobjedi Crvenih đavola, a odličnu partiju pružio je i Wayne Rooney. Ipak, jedno ime u početnom sastavu tim sa Old Trafforda odskakalo je od svih. Ryan Giggs, čovjek koji je zakoračio u svoje 40. ljeto odigrao je kako to mnogi vole reći "kao sat".

Svoj debi za United upisao je 1987. godine, a o oproštaju legendarnog Velšanin još niko ne spominje ni riječ. Interesantan podatak tokom revanša napravila je jedna od TV stanica koja je radila prenos utakmice United – Olympiakos, a otišla je tako daleko da je izračunala koliko su godina imali svi igrači iz početnog sastava Uniteda u vrijeme kada je Giggs debitovao za tim sa Teatra snova u Ligi šampiona (3. mart 1991. godine).

Tako je u vrijeme Giggsovog debija u ekipi Sir Alexa Fergusona De Gea bio beba od tri mjeseca, Rafael je bio nešto stariji imao je osam mjeseci, a Jones skoro godinu dana (11 mjeseci). Druga dvojica defanzivaca već su polako šutala loptu kada je Velšanin stupio na veliku scenu. Evra je imao devet godina i dva mjeseca, a Rio Ferdinand 12 godina i četiri mjeseca.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Carrick je bio gotovo desetogodišnjak, dok je Valenciji falilo pet mjeseci da napuni šest godina. Wayne Rooney je imao 5 godina i četiri mjeseca, a Danny Welbeck je baš kao i De Gea bio beba od tri mjeseca.

Strijelac hat-tricka kojim je United prošao među osam najboljih klubova Evrope Robin van Persie u to je vrijeme krenuo u prvi razred osnovne škole, imao je sedam godina i sedam mjeseci.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije