Na djelu Džeko, Misimović i Rahimić
Džeko je u golgeterskoj formi

Nastavlja se Kup UEFA

Na djelu Džeko, Misimović i Rahimić

Poslije dvomjesečne zimske pauze danas se nastavlja takmičenje u Kupu UEFA, a u prvim mečevima šesnaestine finala na djelu ćemo gledati i trojicu naših internacionalaca, Edina Džeku, Zvjezdana Misimovića i Elvira Rahimića.

Džeko i Misimović sa Wolfsburgom će gostovati na Parku Prinčeva, gdje će ih dočekati drugoplasirana ekipa francuskog šampionata Paris Saint Germain. PSG je u velikoj seriji, ubilježili su četiri uzastopna trijumfa i sigurno je da će ovu seriju željeti nastaviti i u drugom po snazi evropskom takmičenju.

Osam golova naših "vukova" u Wolfsburgu

Međutim, ni ekipa naših internacionalaca nije za podcijeniti. Iskusni stručnjak Felix Magath posložio je sve kockice što su popularni „vukovi“ demonstrirali protekle subote na gostovanju u Frankfurtu, gdje su bez većih problema savladala Eintracht rezultatom 2:0. Podsjetimo oba gola za Wolfsburg postigli su naši internacionalci – Džeko i Misimović.

U dosadašnjem dijelu Kupa UEFA naša dvojica internacionalaca postigli ukupno osam golova(po četiri obojica), a nastavku uspješne serije nadaju se i u Parizu.

Rahimić u Engleskoj

Težak zadatak imaće i Rahimić koji će sa CSKA gostovati u Engleskog kod Aston Ville. Prednost domaćina je u činjenici da je engleski šampionat u toku, te je Aston Villa u takmičarskoj formi, dok ću CSKA pokušati iznenaditi na svježinu. Takođe, pitanje je da li je brazilski as Zico, koji je na klupi u januaru naslijedio Valeryija Gazzayeva uspio posložiti kockice i da li će igra Moskovljana imati onaj „ton“ koji ih je krasio proteklih godina.  

Štilić sutra dočekuje Udinese

Treba napomenuti da u Kupu UEFA nastupa još jedan naš internacionalc – Semir Štilić, ali će njegov Lech Poznan tek sutra na teren, kada će pred domaćim navijačima ugostiti italijanski Udinese.  

Raspored
Dynamo Kyiev – Valencia (18 sati)
Zenit – Stuttgart (18.15)
Olympiakos – St Etienne (18.30)
Aston Villa – CSKA Moskva (20)
Werder – Milan (20.35)  
Bordeaux – Galatasaray  (20.45)
NEC – Hamburger (20.45)
PSG – Wolfsburg (20.45)
Sampdoria – Metalist (20.45)
Aalborg – Deportivo (21)
Braga – Standard (21.45)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.