Na dresu danskog kluba pisat će Janica Kostelić
Brojne poznate žene bit će na leđima dresova danskog kluba u nedjelju protiv Kopenhagena

Pohvalna akcija Nordsjaellanda

Na dresu danskog kluba pisat će Janica Kostelić

E. Škorić

Danski prvoligaš Nordsjaelland će u nedjelju na dresovima imati natpis "Janica Kostelić".

Nordsjaelland u nedjelju u okviru 25. kola danske Superlige igra kod kuće protiv lidera Kopenhagena, a domaći tim će za tu priliku imati posebne dresove.

Tako će igrači umjesto svojih, iznad brojeva imati imena slavnih i važnih žena iz cijelog svijeta koje su na bilo koji način inspirisale druge, a na ovaj način u Nordsjaellandu žele da podrže žene u njihovoj borbi za ravnopravnost.

Janica Kostelić će biti na dresu hrvatskog nogometaša Karla Bartoleca, dok će na dresovima biti ispisana i prezima Serene Wiliams, Caroline Wozniacki, Opre Winfrey, Michelle Obame, Beyonce...

"Ona je najbolja skijašica u povijesti, a Hrvatica je baš kao i ja. O njoj se u mojoj zemlji pričalo kao i o najvećim nogometnim zvijezdama, a meni je bila jedan od najvećih uzora. Pokazala je da žene ni po čemu nisu slabije od muškaraca te da i one mogu pokretati svijet. Dan žena želim iskoristiti kako bih iskazao podršku ženama diljem svijeta koje, kao i Janica, žele ostvariti svoje snove. Baš kao što je ostvarila Janica i kao što sam ostvario ja, a to ne bi bilo moguće bez moje djevojke Irine. Ona mi je uvijek bila velika podrška. Ja ću biti i njoj i to je jedna od najljepših stvari koje u životu mogu napraviti", rekao je Bartolec za službenu klupsku stranicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi