Na golu Pletikosa, u napadu Aguero, Eto'o i Fred

ESPN izabrao najlošiji tim prvenstva

Na golu Pletikosa, u napadu Aguero, Eto'o i Fred

Nakon što je završila grupna faza Svjetskog prvenstva mnogi renomirani svjetski portali i TV kuće pozabavili su se izborom najboljeg tima u dosadanjem dijelu takmičenja. ESPN je odabrao i jedanaest najgorih.

Na gol su smjestili hrvatskog golmana Pletikosu, koji je i sam izjavio kako je dežurni krivac za ispadanje Hrvatske. Pletikosi svaka čast što je, umjesto da se pravda po društvenim mrežama, bio krajnje otvoren i pošteno priznao svoju krivicu. Na bekovskim pozicijama nalaze se Englezi - Johnson i Baines. Obojica su podbacila i kumovala ranom povratku kući svoje reprezentacije. Štoperski dvojac čine Pique i Senderos.

U veznom redu još jedan Španac koji na prvenstvu nije pokazao ništa. Xavi je u potpunosti zakazao i zasluženo se nalazi u odabranoj ekipi. Pored njega tu su Gerrard i Boateng, koji je prvenstvo napustio još ranije nego njegovi suigrači budući da je otjeran iz reprezentacije uoči duela sa Portugalom. ESPN Boatenga smatra rušiteljom svoje reprezentacije.

Najlošiji napadači dosadašnjeg dijela Mundijala dolaze iz dva najveća favorita za osvajanje. Argentinac Aguero koji nije postigao niti jedan gol, i Fred koji se uspio upisati u strijelce protiv Kameruna ali je u prva dva susreta sa Hrvatskom i Meksikom bio nevidljiv na terenu. Ako izuzmemo onaj sporni jedanaesterac koji je iznudio u prvom meču... Treći napadač je Samuel Eto'o, kojem se nema šta mnogo zamjeriti. Jednostavno se utopio u sivilo svoje reprezentacije odakle se nije uspio izdignuti i napraviti razliku koja se od njega očekivala.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Za najgoreg selektora očekivano je izabran Fabio Capello, koji godišnje zarađuje više od osam miliona eura a već se vratio u Rusiju.

Sastav najgore ekipe grupne faze Svjetskog prvenstva: Pletikosa (Hrvatska) - Johnson (Engleska), Pique (Španija), Senderos (Švicarska), Baines (Engleska) - Gerrard (Engleska), Xavi (Španija), Boateng (Gana) - Aguero (Argentina), Eto'o (Kamerun) i Fred (Brazil).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.