Na Grbavici se postavlja hibridna trava

Radovi će trajati osam dana

Na Grbavici se postavlja hibridna trava

Danas je na glavnom terenu Stadiona Grbavica počeo proces implantiranja „hybridne“ trave. Projekat zajednički finansiraju FK Željezničar i UEFA putem NFSBiH, a vrijednost radova je 488.761 KM + PDV.

Podsjećamo, prema ranije objavljenom planu da glavni teren Stadiona Grbavica bude u rangu najmodernijih na svijetu, travnjak će u narednih osam dana biti pojačan hybridnom travom. To u suštini znači da će se na tom dodatno poboljšanom, izuzetno otpornom travnjaku, čije je vrijeme oporavka veoma kratko, moći trenirati i do četiri puta sedmično i igrati utakmice.

Izvođač je respektabilna kompanija SIS Pitches iz Velike Britanije, jedna od najpoznatijih na svijetu, koja je između ostalog, slične radove izvodila na stadionima Newcastlea, Southamptona, Fulhama, Celtica, Olympiakosa, Fenerbahcea, na šest stadiona u Rusiji na kojima su se igrale utakmice Svjetskog prvenstva, među kojima je i Lužnjiki stadion u Moskvi na kojem se igralo finale. Kompanija SIS Pitches će radove izvoditi u narednih osam dana 24 sata na dan.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za predstavnike medija će u utorak 25. septembra 2018. godine biti upriličena i prezentacija rada specijalno patentirane mašine za hybrid uz obraćanje predstavnika FK Željezničar i NFSBiH.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Manipulator
Senad Misimović : "Niti sam se umorio, niti imam manjak energije niti imam problem sa ostvarivanjem vizije kluba, a niti su projekti završeni". gg.ba - "Propast dinasitije MisimovićA"
30 0
casimiro
bravo uprava
23 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi