Na Grbavici svečano za 100. rođendan Željezničara, Tuzla na nogama

Preostali mečevi 9. kola Premijer lige

Na Grbavici svečano za 100. rođendan Željezničara, Tuzla na nogama

A. Čaušević

Četiri preostala meča 9. kola Premijer lige bit će odigrana u subotu.

Epicentar dešavanja će svakako biti stadion Grbavica. Od 17 sati će početi duel Željezničara i Veleža. U popularnoj Dolini ćupova se očekuje svečana, ali i spektakularna atmosfera.

Sarajevski Plavi ovih dana slave 100. godina postojanja, a centralni događaj je svakako utakmica protiv Rođenih. Od navijača Željezničara je zatraženo da na utakmicu dođu svečano obućeni pa će svakako biti interesantno za vidjeti kako će izgledati tribine.

S druge strane, u taboru Plavih se nadaju da euforija i sve ono što se dešava proteklih dana neće ukloniti fokus sa utakmice te da će ekipa doći do pozitivnog rezultata.

"Rođendan se nikada ne slavi ranije. Rođendan je u nedjelju, a u subotu imamo pretpremijeru. Nama je svaka utakmica fešta i navijači se uvijek isto ponašaju. Samo će biti dodatnih nekih stvari, ali to ne može i ne smije utjecati na nas u nekom negativnom smislu i nema pritiska. Maksimalna koncentracija na meč, dobro radimo i posložili smo se nakon dugo utakmica. Bitno je da igrači da shvataju da mogu više i imaju više kvaliteta nego što daju. Idemo uživati u meču, nadmetati se sportskih, a uvijek utakmice na našem stadionu smo barem 1% favoriti od ostalih", rekao je Tomislav Ivković u najavi utakmice.

Velež je tokom ljeta odigrao niz evropskih utakmica na Grbavici i u mostarskom klubu znaju kakva atmosfera se može napraviti i šta ih čeka.

Oglasi

"Okrećemo se Željezničaru koji slavi stoti rođendan. Čestitam klubu i navijačima. To će biti naša čestitka. Što se tiče terena moramo dati sve od sebe, da popravimo loš dojam, da se vratimo igrama koje znamo i možemo da prezentujemo. Da će biti lako, neće. Sad nas svako očekuje na jedan drugi način, pogotov kad smo ranjeni. Sad se pokazuje da li si ekipa, ili nisi", rekao je Dudić koji neće moći računati na povrijeđenog Brandaa i suspendovanog Harisa Ovčinu.

U 18:55 na stadionu Tušanj se igra se derbi za Grad soli. Tuzla je na nogama. I Sloboda i Tuzla City su u vrhu premijerligaške tabele pa je interes za utakmicu ogroman i sigurno nas čeka pravi derbi.

"Derbi je sigurno specifična utakmica i za jedne i za druge, za igrače i trenere. Stvar koja će sigurno doprinijeti kvaliteti jeste to što su igrači i jedne i druge ekipe već igrali ranije derbi utakmice. Obje ekipe su u dobroj formi, pokazali su to u prvih 7-8 kola. Sloboda ima dobar tim, ali i individualno su jaki. Izdvojio bih i golmana Bukvića koji je svojim partijama doprinio rezultatima Slobode. Fokusirani smo na igrače poput Beganovića i Husejinovića, pokušat ćemo da ih zaustavimo", rekao je pomoćni trener Tuzle City Dženis Ćosić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Drago mi je da konačno Sloboda i Tuzla City igraju istinski derbi. To nije samo gradski derbi nego i derbi kola s obzirom da igraju prva i treća ekipa na tabeli što je vrlo rijetko ko očekivao nakon osam kola. Mi koji radimo sa igračima u obje ekipe sigurno smo vjerovali u naš trenažni proces i okolnosti koje su nas dovele na ove pozicije. Ovom prilikom čestitam Tuzla Cityju na sjajno otvorenoj sezoni i respekt za sve što do sada rade i to je plod dugogodišnjeg ulaganja u klub. Za razliku od nas oni imaju koncept, puno su se oslonuli na individualni kvalitet i na dobre igrače koje mogu priuštiti iz drugih sredina. Mi smo okrenuti više našim igračima koji su prošli našu omladinsku školu i to se malo razlikuje od Tuzla Cityja", poručio je trener Slobode, Mladen Žižović.

Inače, subotnji program počinje u 16:30 kada na Mokrom docu u derbiju začelja Posušje dočekuje Radnik, a završava se od 21:10 pod Bijelim brijegom kada počinje utakmica Zrinjski - Rudar Prijedor.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VelikiMislilac
Mi smo pripremili tektiku slicnu ko protiv svinjskog. Od 1-3 min. ce se valjati golman, zatim stoper od 3-6 i tako do centarfora, tu su nam prosle 33min. Ostaje jos 12.min. ispucavanja lopte. Prvo poluvrijeme drzimo nulu. U drugom poluvremenu ulaze 3 igraca s klupe, prvo se oni valjaju, svi po 3min. to je 9min., onda ostali igraci svi po redu. Sto ostane vremena samo ispucaj. Ako sudija produzi koju minutu probat ispucat loptu tamo na glavnu ulicu preko sjeverne tribine i eto nam boda. Protiv svinjskog nije uspjelo, al uspjece protiv Želje 100%!
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije