Na Grbavici zvanično započela izgradnja istočne tribine

Svečano u Željinom domu

Na Grbavici zvanično započela izgradnja istočne tribine

S. Mlaćo

Danas je na stadionu Grbavica i zvanično započela izgradnja istočne tribine.

 Uoči samog početka postavljanja kamena temeljca, održana je i druženje u Plavom salonu,  a zatim su članovi UO i NO kluba, te legende Željzničara, zajedno sa navijačima i brojnim medijima pristupili postavljanju kamena temeljca. 

"Ja sam ovdje odrastao i bio sam dijete kada se Grbavica počela praviti. Dočekao sam i sada ovaj trenutak da stadion počne da dobija izgled kakav zaslužuje i nadam se da se sa ovim neće stati, a grad Sarajevo i FK Željezničar da dobiju jedan dom koji je evropski napravljen i da naš klub ovdje igra evropske utakmice. Bilo bi dobro i za reprezentaciju da se vrati ovdje", istakao je legenda FK Željezničar Mišo Smajlović. 

"Prema ugovoru koji smo potpisali izgradnja tribina će trajati 90 dana, dakle do 5. marta slijedeće godine. Kapacitet je 4.650 mjesta, a bit će galerija, dvije zone na kojima će svi posjetioci moći sići uzeti osvježavajući napitak i bit će bliža nego sjeverna tribina. Stolice će biti kao na sjevernoj tribini, a druga faza je krov. Ne želimo uzimati prevelike zalogaje, a naša najveća slijedeća želja je južna tribina", kazao je ispred FK Željezničar Almir Hadžiosmanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kamen temeljac za istočnu tribinu Grbavice položio je Mišo Smajlović, a samom činu prisustvovao je i nekadašnji trener Plavih Amar Osim, predsjednik N/FSBiH Elvedin Begić, direktor sektora za takmičeenje u Savezu Elmir Pilav, selektor Mehmed Baždarević te brojni drugi.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi