Na korak do senzacije: Danci se provukli kroz iglene uši

Dobra partija mladih bh. rukometaša, ali...

Na korak do senzacije: Danci se provukli kroz iglene uši

A. Beganović

Kadetska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nije se uspjela plasirati na Evropsko prvenstvo. Naime, i pored dosta dobre igre, izabranici Jasmina Mrkonje pretrpjeli su poraz u odlučujućem duelu s Danskom (32:29).

Danci su bolje otvorili susret i poveli su sa 2:0, a nakon šest minuta na semaforu je stajalo 6:3 za Dansku.

Međutim, naši mladi rukometaši dolaze do svoje igre i serijom od 3:0 stižu do izjednačenja. U 17. minuti rezultat je glasio 10:10, da bi se do kraja prvog poluvremena igralo gol za gol, a na odmor su Danci otišli s golom viška (17:16).

U drugi dio Danci ulaze serijom 3:0 i odlaze na 20:16. Ali, izabranici Jasmina Mrkonje uzvraćaju serijom 5:0 i u 37. minuti po prvi put dolaze u vodstvo (21:20).

Sredinom drugog poluvremena naši mladi rukometaši su imali prednost od 24:23, ali Danci u narednih par minuta prave 4:0 i prelamaju utakmicu u svoju korist.

Do kraja susreta izabranici Jasmina Mrkonje su pokušavali stići prednost Danaca, ali nisu uspjeli. Sve u svemu, kvalifikacije su pokazale da ne trebamo strahovati za budućnost, te da u ovoj generaciji ima nekoliko odličnih rukometaša koji će za par godina kucati na vrata A selekcije.

Inače, u današnjem porazu od Danske u našim redovima su najefikasniji bili Matej Hrstić sa osam pogodaka iz 22 pokušaja, te Vladan Lončar sa šest pogodaka iz 11 pokušaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.