Na kraju i Island savladao BiH
Dostojan otpor finalistima OI u Pekingu

Rukometni turnir „Lauritz Knudsen“

Na kraju i Island savladao BiH

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je i treći poraz na turniru “Lauritz Knudsen“ koji je danas završen u Danskoj. U posljednjem meču izabranici selektora Halida Demirovića poraženi su od Islanda, finaliste Olimpijskih igara u Pekingu rezultatom 31:33.

Uprkos porazu selektor Demirović može biti zadovoljan izdanjem svojih izabranika koji su pružili dostojan otpor ekipi koja je prošle godine u Pekingu osvojila srebrenu medalju. Početak utakmice u potpunosti je pripao naših rukometašima koji su prije svega odličnom igrom u odbrani došli do vodstva od četiri gola razlike (11:7). Ipak, Islanđani su tada konsolidovali redove i serijom 9:3 preuzimaju vodstvo, a na odmor odlaze sa prednošću od dva gola razlike (19:17). 

BiH – Island 31:33 (17:19)RANDERS – Gledalaca: 2.300
BOSNA I HERCEGOVINA:
Martinović, Veselinov, Obradović 8, Harmandić 4, Hajdarević, Divković 1, Blažević, Stojanović 3, Terzić 7, Toromanović 5, Šabanović, Halilbegović, Buljugija, Graovac, Velić 3.
ISLAND: Gustavsson, Svarvarsson 1, Geirsson 2, Parsson 5, Hallgrimson, Erlendsson, Asgeirsson 8, Jakobsson, Gunnarsson 5, Ingimundarson, Oskarsson, Olafsson 4, Karason 4, Sveinsson 4.
I otvaranje drugog poluvremena pripao je našim rukometašima koji nakon šest minuta igre dolaze do prednosti od dva gola (21:19). No, iskusniji protivnik nije dozvolio iznenađenje i ubrzo je ponovo došao do rezultatske prednosti koju nisu ispuštali do kraja utakmice. Ovim porazom, naš nacionalni tim osvojio je četvrto mjesto.

Najefikasniji igrač našeg nacionalnog tima bio je Branislav Obradović koji je postigao osam golova, koliko i Islanđanin Asgeirsson. Dobru partiju u bh. dresu pružili su i Mirsad Terzić (sedam golova), te Muhamed Toromanović (pet). Povratak bh. tima iz Danske predviđen je danas u popodnevnim satima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.