Na kraju remi Tunisa i Austrije

Tunižani propustili priliku za prvu pobjedu

Na kraju remi Tunisa i Austrije

Prvi remi u grupi B. Austrija i Tunis su na kraju remizirali 25:25, iako su Tunižani imali skoro 40 sekundi za posljednji napad, ali nisu uspjeli odigrati izrađenu akciju. Predhodno je na drugoj strani Weber sa krila pogodio stativu u posljednjem austrijskom napadu. Sead Hasanefendić je tražio time out sedam sekundi prije kraja, ali to je premalo Tunižanima za gol. Zadnja akcija je bila poprilično traljava, pa Marinović nije niti morao braniti.

Austrijanci su upravo na krilima Webera koji je postigao pet golova do 15 minute stigli do prednosti 8:5. Međutim, Weber nije mogao sam, dok su se na drugoj strani mijenjali Tej, Sanai i Bannour, pa je Tunis prešao u vodstvo. U periodu od 18. minute, pa do kraja prvog dijela Austrijanci su postigli četiri gola, pa su sa +3, otišli u minus jer su Tunižani na drugoj strani zabili osam.

Nastavak utakmice nudi puno uzbuđenja. Tunis ima dva razlike, ali idu dvije kontre Austrije, Santos sve vraća na početak.  U 48. minuti selektor Austrije vraća na gol Marinovica koji skida Bannouru dva sedmerca, Tunis propušta priliku da sa igračem više ode na +2. Imao je Tunis osam minuta prije kraja tri napada za +2, ali Ben Salah pogađa prečku, gubi loptu, što kažnjava Santos naravno iz kontre.
Ben Salah se prometnuo u velikog tragičara s obzirom da je uspio upropastiti još dva napada što kažnjava Santos.

Bannour je potegao sa devet metara za izjednačenje minutu 52 sekunde prije kraja. Iako su i jedni i drugi imali dovoljno vremena, golova nije bilo. Krila kod Austrije su bila najbolja, Weber i Santos su postigli zajedno 16 golova. Weber šest uz šut 9/16, dok je Santos dodao sedam uz četiri promašaja.


Iz kontri ukupno Austrijanci su postigli 11 golova. Marinovic nije previše branio, tek sedam odbrana, ali neke su imale posebnu težinu u završnicu, pogotovo dva vezana sedmerca.

Na drugoj strani Majed devet odbrana, Maggaiz četiri, Bannour je zabio sedam golova, Sanai i Tej po pet. Do kraja grupne faze takmičenja, Tunis igra protiv BiH i Irana, Austrijanci također za protivnika imaju Iran, ali i u posljednjem susretu Makedoniju.  Ovaj bod bi Austrijancima mogao biti dovoljan za prolazaka u osminu finala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.