Na Mirogoju sahranjen Iztok Puc
Ljudska i sportska veličina - Iztok Puc

Posljednji pozdrav velikom rukometašu

Na Mirogoju sahranjen Iztok Puc

M. Maksimović

Na zagrebačkom groblju Mirogoj u četvrtak je održan posljednji ispraćaj legendarnog rukometaša Iztoka Puca koji je preminuo 19. oktobra nakon kratke i teške bolesti.

Jednog od najboljih rukometaša svijeta na posljednji počinak ispratili su članovi porodice, te brojni prijatelji i kolege. Od Puca su se oprostili saigrači iz Borca, Zagreba, Celja, Prulea, oni sa kojima je osvajao medalje i naslove kroz tri reprezentacije, treneri, ali i brojni drugi sportaši poput Dina Rađe, Gorana Ivaniševića, Marija Ančića, Stojka Vrankovića.

Puc je karijeru započeo u Šoštanju, nastavio je u Borcu a najveće uspjehe ostvario je igrajući za Zagreb i hrvatsku reprezentaciju. Sa Zagrebom je dva puta bio prvak Evrope, a sa hrvatskom reprezentacijom osvojio je zlatnu medalju na OI u Atlanti 1996. godine. Sa hrvatskom reprezentacijom je bio brončani 1994. na Evropskom prvenstvu u Portugalu, te srebrni godinu dana kasnije na Svjetskom prvenstvu na Islandu.

On je jedini rukometaš na svijetu koji je na olimpijskim igrama nastupio za tri reprezentacije. Godine 1988. u Seulu je bio brončani sa bivšom Jugoslavijom, zatim 1996. u Atlanti zlatni sa Hrvatskom, a 2000. u Sydneyju je sa Slovenijom bio osmi. Sa Jugoslavijom je osvojio i naslov svjetskog prvaka u omladinskoj konkurenciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti