Na mlađima svijet ostaje

Sarajevo razmišlja o budućnosti

Na mlađima svijet ostaje

E. Škorić

Husref Musemić vratio se na klupu Sarajeva, koje je na Koševu jučer s 4:0 razbilo Vitez.

Musemić je po peti put zasjeo na klupu Sarajeva, a njegov dolazak očigledno je probudio igrače koji su prerano ušli u zimski san. Pobjeda nad Vitezom  vraća samopouzdanje, najavljuju se neki ljepši dani i Husrefove metode rada dosad su se, ma gdje god bio, pokazale kao uspješnim.

Utakmica na Koševu, osim po povratku Musemića i golijadi u drugom poluvremenu, ističe se i po još jednom zanimljivom podatku. Ovu je utakmicu, naime, bordo tim igrao s devetoricom igrača do 21 godine u zapisniku. Šestorica su dobila šansu, trojica su bili tu i čekaju svojih pet minuta.

Svoje mjesto u početnom sastavu su našli kapiten Marko Mihojević (1996.), veznjak Elvedin Herić (1997.), te krilni napadač Sanjin Lelić (1997.). U drugom poluvremenu na teren su ušli Advan Kadušić (1997.), Mićo Kuzmanović (1996.) i Nedim Hadžić (1999.), dok su na klupi ovog puta ostali Samir Radovac (1996.), Nemanja Anđušić (1996.) i Nihad Mujakić (1998.).

Elvedin Herić je upisao asistenciju, a pred kraj utakmice Kuzmanović je asistirao Hadžića, koji je postigao svoj drugi gol u sezoni. Mihojević i Kadušić radili su dobar posao nazad, a zapaženu ulogu imao je i Sanjin Lelić.

I kada već stanje na tabeli nije idealno, lijepa je stvar što Musemić i njegovi pomoćnici daju priliku djeci koja bi mogla donijeti svijetlu budućnost na najveći bh. stadion. 

Opšte je poznato da se klubovi u BiH, odnosno treneri istih, iz raznih razloga plaše ukazati šansu mladim igračima, pa ovi i prije vremena bivaju proglašeni nedovoljno talentovanim. Onda nam je čudno što stangiramo 20 godina i što ne idemo naprijed, što nam klubovi u Evropi jedva doguraju do drugog pretkola i što nam mlada reprezentacija gubi od Rumunije na svom terenu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za očekivati je naravno i da spomenuti mladi igrači nastave marljivo da rade i da opravdaju povjerenje koje im je ustupljeno.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi