Na Olimpicu "bitka" za vrh
Salihamidžić starter na Olimpicu

Roma dočekuje Juventus

Na Olimpicu "bitka" za vrh

Edmir Škorić

Večeras će pogledi svih ljubitelja pravog fudbala biti upereni prema Olimpicu, jer Roma dočekuje torinski Juventus i pokušaće spasiti sezonu, dok "stara dama" nema pravo na kiks, ukoliko još želi titulu.

Rimljani će večeras na užarenom Olimpicu tražiti bodove koji ih ostavljaju u igri za Ligu Prvaka, dok "stara dama" nema pravo na kiks, Inter je već na +7 i svaki propust bodova značiće (ne)moguću misiju do kraja prvenstva. U igri je još punih 30 bodova, a žele li u najelitnije europsko natjecanje i sljedeće sezone, "vučica" ih mora skoro sve pokupit.

U posljednjih šest utakmica Roma nije uspjela pobijediti Juventus, čak četiri puta su poraženi, a dva puta su utakmice završavale bez pobjednika. Del Piero i Marchionni su svojim golovima u prvom dijelu sezone porazili Romu.
Sigurno je kako će se sada "Bianconeri" posvetiti samo Seriji A, obzirom da je tim Claudio Ranierija ispao iz Lige Prvaka od londonskog Chelsea.

Spalleti večeras ne može da računa na suspendirane De Rossija i Davida Pizarra, a Alberto Aquilani i Simone Perrotta su ozlijeđeni, no ipak postoji mogućnost da ih Splleti "gurne u vatru". Velike probleme imaju domaći, jer osim navedenih, Cicinho, Juan i Francesco Totti imaju problema sa ozljedama, te propuštaju važan meč za svoj tim. Suspendirani su i Marco Motta, te Sulley Diamountene.

Ranieri za razliku od Spalletija ima manje briga, Čeh Pavel Nedved se vratio nakon što je propustio utakmicu s Bolognom. Oporavio se i Chiellini, a umjesto Legrottagliea priliku bi trebao dobiti Olof Mellberg. Iz raznoraznih problema neće igrati niti Camoranesi, Sissoko, Zanetti, Amauri, De Ceglie i golman Manninger. Gotovo sigurno je kako će bh. internacionalac Hasan Salihamidžić zaigrati od prve minute. Podsjetimo, prošlo kolo protiv Bologne se upisao i u strijelce.

Prijenos utakmice možete pratiti na OBN i HRT2 programu, a osim ove utakmice, u 18:00 se sastaju Catania i Lazio.

Svi parovi 29. kola Serije A:
Roma - Juventus (večeras)
Catania - Lazio (večeras)
Lecce - Atalanta
Bologna - Cagliari
Chievo - Palermo
Inter - Reggina
Torino - Sampdoria
Fiorentina - Siena
Genoa - Udinese
Napoli - AC Milan

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.