Na pomolu veliki skandal: Namještena utakmica Lige prvaka?

Sumnjiv susret Cluja i Galatasaraya

Na pomolu veliki skandal: Namještena utakmica Lige prvaka?

A. Haznadarević

Namještanje utakmica nije nikakva novost, ali ipak, namještanje utakmica Lige prvaka bi definitivno bio veliki zalogaj, a čini se da su velike šanse da se to i dogodilo u prošlosedmičnom programu najelitnijeg fudbalskog klupskog takmičenja.

Turski i rumunski mediji već uveliko pišu o sumnjivim situacijama u susretu Cluja i Galatasaraya, nakon kojeg je turska momčad slavila rezultatom 3:1.

 

UEFA je prema neslužbenim informacijama već otvorila istragu o ovom susretu.

 

Inače, sporni meč je odigran 7. novembra, a golovi su padali sljedećim redoslijedom: Prvo je u 18. minutu lopta bila u mreži domaćih, da bi u 53. Cluj izjednačio. Nakon toga, Turci su preko Yilmaza u 61. i 74. minutu susreta došli do konačne pobjede od 3:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.