Na spisku Australije "dječak" koji je debitovao prije pet mjeseci
Interesantan potez australskog selektora (Foto: EPA)

Van Marwijk iznenadio izborom

Na spisku Australije "dječak" koji je debitovao prije pet mjeseci

Midhat Šljivak

Selektor fudbalske reprezentacije Australije Bert van Marwijk danas je saopštio spisak igrača koji idu na Svjetsko prvenstvo.

Među 23 fudbalera našlo se ime mladog Daniela Arzanija, 19-godišnjeg napadača koji je tek prije pet mjeseci upisao prve profesionalne minute.

Arzani je porijeklom iz Irana, član je ekipe Malbourne Cityja, za koje je prve profesinalne minute upisao tek prije pet mjeseci, ali očigledno da u njemu ima talenta, dovoljno za poziv na Mundijal.

On će tako sa 19 godina osjetiti ukus Svjetskog prvenstva, a ovo će biti svakako velika šansa da se dokaže na velikoj sceni.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Arzani je ove sezone nastupio u 18 utakmica i postigao je dva gola uz tri asistencije.

Australci su na Mundijalu u grupi sa Francuskom, Danskom i Peruom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti