Na Stamford Bridgeu se traži napadač
I "dijamant" u konkurenciji za napad Chelsea...

Chelsea spreman za transfere

Na Stamford Bridgeu se traži napadač

Edmir Škorić
Teme:

Londonski Chelsea želi u ljeto dovesti napadača, a navodno je primarni cilj španski reprezentativac Fernando Torres, no ukoliko ne uspiju u nastojanju da dovedu najboljeg strijelca Liverpoola, rezervna opcija je Gonzalo Higuain.

I Chelsea i Manchester City žele dovesti Fernanda Torresa, no u Liverpoolu za svog najboljeg strijelca žele najmanje 60 miliona eura. Carlo Ancelotti je najavio podmlađivanje momčadi te dovođenje 'dva ili tri' pojačanja na Stamford Bridge. Sve su izglednije prilike da Chelsea dovede Gonzala Higuaina, napadača madridskog Reala.

22-godišnji Argentinac zahtijeva platu u visoko od 4,5 miliona eura godišnje, a u Madrid je stigao iz River Platea za 13 miliona eura, te je tada potpisao šestogodišnji ugovor sa Kraljevima. Ove sezone je postigao 20 prvenstvenih pogodaka, te je mnoge iznenadio realizacijom.

U konkurenciji za novog napadača londonskog tima su Sergio Aguero, za kojeg Atletico Madrid želi 50 miliona eura. I bh. reprezentativac Edin Džeko je na meti Chelseaja, kao i Alexandre Pato, Brazilaci z redova Milana.

Dakle, može se zaključiti da Chelsea želi dovesti mlade golgetere, koji su ove sezone u vrhunskim formama. Torres, Higuain, Aguero, Džeko, Pato... Ko će od naredne sezone igrati rame uz rame sa Drogbom ili Anelkom, iako je pomenuti dvojac ove sezone postigao preko 30 golova u Premiershipu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.