Na sve ili ništa: Kadeti traže pobjedu protiv Češke!

Bitna utakmica mladog bh. tima

Na sve ili ništa: Kadeti traže pobjedu protiv Češke!

M. Šljivak

Kadetska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će u Etno selu Stanišići odigrati drugi meč elitnog kruga kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Protivnik našim omladincima je selekcija Češke, a u ovaj meč naša selekcija ulazi s jednim bodom iz meča protiv Slovenije (0:0), dok su Česi bez bodova nakon nevjerovatnog meča protiv Engleske u kojem su poraženi s 5:3.

Izabranici Sakiba Malkočevića trebaju pobjedu u ovom susretu. Eventualni trijumf bi našu selekciju približio mjestu koje vodi na Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj ovog ljeta.

Bili bismo u dobroj poziciji pred zadnje kolo i duel protiv Engleske, gdje bi nas bod sigurno vodio na Evropsko prvenstvo. 

Ipak, prva prepreka koja se mora proći je Češka. Radi se o jednoj izuzetno ofanzivnoj selekciji, što su pokazali i protiv Engleske kad su postigli tri gola, ali i sa dosta mana u defanzivi, pa su tako primili čak pet golova za 80 minuta od čega tri u početnih 15 minuta.

Naravno, dosta će zavisiti i od druge utakmice naše grupe u kojoj igraju Slovenija i Engleska.

Eventualnim trijumfom Engleza i pobjedom naše selekcije nad Češkom, bili bismo korak bliže plasmanu na Evropsko prvenstvo. U tom slučaju bi našim kadetima odgovarao samo bod protiv Engleske u posljednjem kolu ili čak i poraz s jednim golom razlike, ako Englezi savladaju Slovence s većom razlikom.

Tako bi naša selekcija na EP išla kao jedna od sedam najboljih drugoplasiranih selekcija, a u plasmanu drugoplasiranih ekipa trenutno je najlošija selekcija Portugala s minusom od dva gola.

I bod bi međutim mogao odgovarati našem timu, ali bi u tom slučaju bh. kadeti morali u posljednjem kolu da savladaju Englesku.

Dakle, pobjeda nad Češkom je imperativ. S tri boda bismo bili veoma blizu plasmana na prvenstvo u Hrvatsku, a utakmica Bosne i Hercegovine i Češke Republike igra se danas od 15:45 sati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi