Na trening ide vozom, a čuva najbolje napadače svijeta
Foto: EPA

Priča fudbalera Getafea oduševila svijet

Na trening ide vozom, a čuva najbolje napadače svijeta

M. Šljivak
Teme:

Djene Dakoman Ortega ime je defanzivca Getafea kojeg poznaju samo najveći zaljubljenici u špansku La Ligu.

Ovaj skromni momak iz Togoa u subotu će čuvati najboljeg fudbalera svijeta Cristiana Ronalda, ali činjenica da zarađuje lijepu svotu novca ovog 25-godišnjeg fudbalera nije promijenila.

Dok gotovo svi fudbaleri, bez obzira na klub u kojem igraju, na trening dolaze skupocjenim automobilima, Djene je mnogo skromniji i na treninge dolazi vozom. Također, istim prevoznim sredstvom se vraća kući i on je jedinstven primjer u svijetu fudbala.

Ranije je ovaj fudbaler nosio dres Alcorcona. Tada je imao samo jednu sobu u kojoj je stanovao, ali to mu je bilo sasvim dovoljno:

"Ne treba mi više, sretan sam sa onim što imam. Želim da uspijem i da igram u La Ligi. Moj uspjeh je spas za moju porodicu", govorio je Djene prije tri godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

I uspio je. Djene je stigao do La Lige preko belgijskog prvenstva gdje je igrao za St. Truiden, ali dolazak u jednu od najjačih liga svijeta ga nije promijenio.

On i dalje živi dosta skromno. Novac većinom odlazi porodici u Togo i svakodnevno na istoj stanici ovaj fudbaler čeka prevoz do posla.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi