"Na zagrijavanju sam kolegi govorio zamisli uđeš ovdje i postigneš gol"

Mladi fudbaler Slobode za SportSport.ba

"Na zagrijavanju sam kolegi govorio zamisli uđeš ovdje i postigneš gol" · Intervju

E. Dindić

Sloboda je na Grbavici odigrala neriješeno sa starim rivalom Željezničarom. Poslije utakmice  sva pažnja bila je usmjerena na Adija Alića fudbalera Slobode. Ovaj mladi napadač izdanak škole popularnih crveno-crnih u igru je ušao u 71. minuti, a pred  sami kraj susreta nakon dva sjajna lažnjaka pogodio za izjednačenje i na kraju ispostaviće se veliki bod koji je otišao za Tuzlu. 

Adi, prije utakmice sa Željezničarom bio si samo junior Slobode, a nakon gola postao si glavna priča svih medija u Bosni i Hercegovini. Pa reci nam kako se osjećaš nakon svega?

"San svakog mladog fudbalera je da debituje za svoj voljeni klub, a još kada zabijete na Grbavici gol koji donosi bodove tvojoj ekipi, teško da sam mogao da zamislim bolje. Taj gol mi je dodatno dao samopouzdanje, da i u sljedećim utakmicama dam svoj maksimum i opravdam očekivanja struke koja vjeruje u mene."

Igrala se 89. minuta kada je jedan od saigrača dodao ti loptu. Jedan lažnjak, drugi lažnjak i fantastičan gol. Šta je bilo prvo što si pomislio nakon postizanja gola?

"Nevjerojatan osjećaj zaista, na zagrijavanju sam govorio  kolegi zamisli uđeš ovdje i postigneš pogodak. Kada se to desilo bio sam preplavljen emocijama, otrčao sam u zagrljaj svom šefu, jednostavno teško da se može opisati kako sam se osjećao u tom trenutku. Neopisivo možda bi bila najbolja riječ u tom trenutku."

Postao si poslije ovog susreta fudbaler na kojeg se ugledaju mlađi naraštaji u Slobodi. Ti si neko ko je od početka karijere u timu sa Tušnja, gdje si prošao sve selekcije. Šta bi ti poručio onima koji tek treba da počnu da se bave ovim sportom?

"Rad, red i disciplina su stvari kojih se držim od kako sam se počeo baviti fudbalom. Svaki trening je novo dokazivanje, jer nikada ne znaš ko te gleda i šta da očekuješ. Jer kako pokazuješ zalaganje na treningu, to će se odraziti na tvoje igranje na zelenom terenu."

Još uvijek si član juniorske selekcije kluba sa Tušnja. Sjajno igrate ovu polusezonu ste završili na drugom mjestu sa bodom zaostatka za Zvijezdom 09. Vaša očekivanja od drugog dijela sezone?

"Imali smo priliku da budemo prvi na polusezoni, ali napravili smo kiks protiv Olimpika što nas je na kraju koštalo titule. Tješi me zaista što je polusezona, bod nam samo bježe. Nadam se u drugom dijelu da ćemo zaigrati mnogo bolje i na kraju da ćemo osvojiti  prvo mjesto."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iduće kolo na Tušanj dolazi odlična ekipa Zrinjskog iz Mostara. Vaša očekivanja od tog susreta?

"Teška utakmica kao i svaka druga koja nas očekuje. Naše je da vrijedno treniramo, spremimo se maksimalno za njih. Kada dođe subota nadam se uz veliku borbu i zalaganje da ćemo na kraju mi biti ti koji ćemo slaviti i upisati nove bodove."

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tex_willer
Bravo dečko. Svaka čast.
7 2
realista1982
Bravo Adi majstore...
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi