Nacho Novo donio Rangersima Kup

Nacho Novo donio Rangersima Kup

Adnan Beganović

Bivši reprezentativac naše države Saša Papac sa svojim Rangersima nakon naslova državnog prvaka došao je do naslova u tamošnjem Kupu. 

Rangersi su u finalu Kupa minimalno slavili protiv Falkirka (1:0). Iako su prije finalne utakmice Rangersi bili ubjedljivi favoriti malo je falilo da ove sezone očajni Falkirk dođe do iznenađenja.

U prvom poluvremenu obe momčadi su više mislile kako sačuvati sopstveni gol, nego kako ugroziti suparnički, pa je tako i prvih 45 minuta završilo bez golova.

U drugom poluvremnu španjolski fudbaler Nacho Novo ušao je u igru umjesto Boyda i već nakon 30 sekundi provedenih na terenu postigao pogodak vrijedan nove titule.

Škotski Kup, finale:
Rangers - Falkirk 1-0 (Novo 46).

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.