Nacional otkinuo bod kod favorizovanog lidera

Sporting Lisabon nije uspio do gola

Nacional otkinuo bod kod favorizovanog lidera

Sporting iz Lisabona nije uspio savladati Nacional na domaćem terenu, pa je nakon četrnaestog kola ponovo bodovno izjednačen sa Portom i Benficom koji su bili uspješni u ovom kolu. 

Iako su imali terensku inicijativu i poveći broj prilika domaći fudbaleri ipak nisu uspjeli večeras do gola.

Guimares je na domaćem terenu porazio Academicu rezultatom 3:0. Matias je pogodio za vodstvo Guimaresa u 27. minutu, što je ujedno bio rezultat prvog poluvremena. Sedam minuta kasnije Halliche je kod gostiju zaradio direktan crveni karton i brojčano oslabio Academicu.

U nastavku su za domaće pogađali Barrientos i Andre za konačnih 3:0. Guimares je peti na tabeli sa 23 boda, dok je Academica dvanaesta sa 15 bodova.

Ferreira i Rio Ave podijelili su bodove, a pogodaka nakon devedeset minuta nije bilo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.