Nacional remizirao protiv San Lorenza u historijskom finalu

Copa Libertadores

Nacional remizirao protiv San Lorenza u historijskom finalu

U noći sa srijede na četvrtak odigrana je prva finalna utakmica ovogodišnjeg izdanja Copa Libertadores, u kojoj su se sastali Nacional Asuncion i San Lorenzo.

Rezultat je na kraju glasio 1:1, pa će obje ekipe sačuvati šanse za osvajanje trofeja pred revanš u Argentini. Ovaj duel je u prvom poluvremenu donio uobičajeno ispitivanje snaga a najbliže vodstvu bili su gosti desetak minuta prije kraja prvog dijela kada su pogodili stativu.

U drugom poluvremenu veliko slavlje za San Lorenzo. Mauro Matos u 64. minuti dovodi argentinski tim u prednost svojim golom za 1:0. Nekoliko minuta kasnije, trener domaćih radi dvije izmjene i u igru ubacuje napadača Julija Santa Cruza, koji se pokazuje kao spasioc paragvajskog tima. U posljednjem napadu Nacionala, Santa Cruz se sjajno snalazi i pogađa za 1:1 i donosi ogromnu radost navijačima na prepunom stadionu u Asuncionu.

Ovo je i za Nacional i za San Lorenzo prvo učešće u finalu Copa Libertadoresa i ulog je veliki. Treba istaći da popularno pravilo "gol u gostima" u ovom slučaju neće biti na snazi, te će obje ekipe u revanšu doslovno krenuti od 'nule'.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije