Nadal: Plakao sam kao dijete

Najbolji teniser svijeta oduševljen pobjedom Španije

Nadal: Plakao sam kao dijete

Rafael Nadal je bio samo jedan u masi poznatih Španaca koji su pohodili  Johannesburg na finale SP-a u kojem je Španija pobjedom nad Holandijom 1:0 prvi put postala prvak svijeta.

Nakon utakmice je Nadal, umotan u zastavu Španije, ofarbanog lica te osmijeha od uha do uha, pjevao i skakao od sreće zbog uspjeha svojih zemljaka. Prvi igrač svijeta je plakao poput malog dijeteta. Suze, naravno, nije skrivao.

„Plakao sam poput dijeteta, ponosan sam zbog toga. Moramo slaviti cijelu godinu, jer ovo je nešto nevjerovatno. Biće veoma teško ovo ponoviti. Polufinale sam gledao na Mallorci i osjećao sam se uzbuđujuće. Cijela zemlja treba biti ponosna zbog ovoga“, rekao je nakon meča Nadal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.