Nadarević: Baždarević je trebao ranije zamijeniti Sušića

Bivši bh. reprezentativac govorio za SportSport.ba

Nadarević: Baždarević je trebao ranije zamijeniti Sušića

Safet Nadarević je u eri nekadašnjeg selektora Miroslava Blaževića bio neizostavan član bh. reprezentacije. Zajedno sa Emirom Spahićem činio je posljednji bedem ispred gola Kenana Hasagića i navijačka srca osvajao je isključivo svojom borbenošću i požrtvovanošću. 

Sinoćnji susret između Belgije i Bosne i Hercegovine je pratio iz svog doma u Krajini, te je u razgovoru za SportSport.ba istakao da je naša selekcija igrala dosta povučeno i da na taj način nije mogla biti ozbiljan rival snažnim Belgijancima. 

"Gledao sam utakmicu i trebao sam ići u Belgiju, ali na kraju sam ostao kod kuće zbog porodice i obaveza. Šta da kažem, Belgijanci su bili bolji i zasluženo slavili. Imali smo i mi šanse da osvojimo bod, ali nam je možda nedostajalo sportske sreće", govori na početku Nadarević i potom dodaje: 

"Prema mom mišljenju, mi smo igrali dosta povučeno i preko kontri pokušali zabiti gol. Mislio sam da ćemo nakon gola igrati mnogo otvorenije, ali nije bilo tako i poraz je bio neizbježan."

Nadarević smatra da Baždarević nema jednostavan zadatak u reprezentaciji, obzirom da mnogi igrači ne igraju u svojim klubovima. 

"Loše je to što neki igrači nisu standardni u svojim klubovima, teško je tada sastaviti reprezentaciju. Nedostaje nam forma nekih igrača, ponajviše Ibiševića."

Prije početka kvalifikacija nije mogao zamisliti našu reprezentaciju u ovakvoj situaciji. 

"Iskreno, nisam. Da je odmah Baždarević preuzeo kormilo reprezentacije bilo bi sigurno drugačije, jer je u eri Sušića bilo mnogo tenzija. Nismo bili krenuli kako treba. Bez obzira na sve, moramo biti optimistični i ako budemo slavili u narednim utakmicama vjerujem da ćemo izboriti plasman na Evropsko prvenstvo." 

Gdje je danas Safet Nadarević?

"Upisao sam školu za trenera, tako da sam uplovio u te vode. Prvo ću raditi u Zagrebu, a plan mi je usavršavanje nastaviti u bivšem klubu Eskisehirsporu", riječi su Nadarevića na kraju razgovora za SportSport.ba. 

Nadarević je ustao upamćen kao igrač koji nije bio gladan i žedan medijske pažnje. Svoju karijeru je počeo u rodnom Cazinu, a kasnije je nosio dresove Jedinstva, Sarajeva, Zagreba i turskog Eskisehirspora. Za reprezentaciju je upisao 31 nastup. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije