Nadarević: Sve će se znati za 10 dana

Štoper reprezentacije blizu Otoka

Nadarević: Sve će se znati za 10 dana

Adnan Beganović

Nakon što su brojni evropski mediji prenijeli informaciju da se Bolton i Stoke interesuju za usluge Safeta Nadarevića, kontaktirali smo našeg reprezentativca koji je za SportSport.ba rekao da postoji velika mogućnost da u narednih 10 dana preseli na Otok.

"Ne radi si o nikakvim špekulacijama. Istina je da su Bolton i Stoke pokazali interes za mene i moj menadžer mi je rekao da bi mogao karijeru nastaviti u Premiershipu", rekao je za SportSport.ba Safet Nadarević te dodao:

"Očekujem da ću u narednih 10 dana preseliti na Otok, odnosno u tom periodu sve će se konačno riješiti. Meni je lijepo u Turskoj, no san svakog igrača je igrati u najjačoj evropskoj ligi. Ne smijem se puno zamarati sa eventualnim odlaskom na Otok jer u nedjelju igramo kup susret Protiv Fenerbahcea i moje je da profesionalno obavljam svoje zadatke dok sam god član Eskisehirspora."

U razgovru sa Nadarevićem dotakli smo se i reprezentacija, a pouzdani štoper našeg nacionalnog tima rekao nam je da se nada da ćemo konačno sa Sušićem ugledati jedno veliko takmičenje.

"Sušića u Turskoj jako cijene i mislim da smo dobili kvalitetnog selektora. Drago mi je što će nas s klupe predvoditi takva legenda i nekako sam uvjeren da ćemo se plasirati na Evropsko prvenstvo."

Reprezentativac Bosne i Hercegovine u protekloj godini pružao je sjajne partije u turskom prvenstvu, ali i u dresu naše reprezentacije.

"Protekla godina za mene je bila više nego uspješna. Standardan sam u Eskisehirsporu, a mislim da sam i u reprezentaciju opravdao očekivanja. Sve je bilo lijepo u 2009. ali nekako ostaje žal za svjetskim prvenstvom, no šta je tu je. Moramo svi zajedno dignuti glave i uraditi sve da obradujemo naciju te da se plasiramo na Evropsko prvenstvo", zaključio je Nadarević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.