Nagelsmann: Nećemo otkupiti ugovore Schicka i Angelina bez obzira hoćemo li izboriti Ligu prvaka

Trener Leipziga

Nagelsmann: Nećemo otkupiti ugovore Schicka i Angelina bez obzira hoćemo li izboriti Ligu prvaka

E. Škorić

Čini se da je menadžer RB Leipziga Julian Nagelsmann isključio stalni transfer Angelina, ali i Patricka Schicka.

Schick je na prethodna tri meča postigao golove za Leipzig u Bundesligi, ali klub po svemu sudeći neće otkupiti ugovor napadača Rome, baš kao ni za beka Manchester Cityja Angelina.

Pandemija Covid-19 i njene financijske posljedice doveli su do toga da Leipzig odustane od kupovine igrača koji su ostavili sjajan utisak nakon što su došli na posudbu.

"Mislim da ćemo uspjeti ponovo kvalifikovati se u Ligu rpvaka. Čak i ako se to dogodi, vjerujem da vjerojatno nećemo kupiti Schicka i Angelina. Ne možemo trošiti resurse, čak i ako se plasiramo u Ligu prvaka", rekao je Nagelsmann.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

To povećava izglede da se Angelino na kraju sezone vrati u City, a Schick u Romu. Ili će se nametnuti u svojim timovima ili će morati na novu posudbu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije