Nagelsmann dobio užasne vijesti samo dva dana prije početka Evropskog prvenstva!
FOTO: EPA

Aleksandar Pavlović propušta EURO

Nagelsmann dobio užasne vijesti samo dva dana prije početka Evropskog prvenstva!

Esmer Oštraković

Dva dana ostala su do početka Evropskog prvenstva, a Julian Nagelsmann danas je saznao užasne vijesti.

Naime, mladi vezni fudbaler Aleksandar Pavlović koji je briljirao u prošloj sezoni propustit će EURO. Razlog je taj što ima upalu krajnika i Nagelsamnn ga je morao otpisati.

Jasno da je to veliki udarac za selektora Njemačke jer je sada morao tražiti zamjenu na brzinu, a odlučio je umjesto njega pozvati iskusnog Emre Cana.

Od Pavlovića se očekuje da će narednih deset godina biti nositelj igre u Bayernu, ali i u reprezentaciji Njemačke.

Za njega se sa Njemačkom žestoko borila Srbija, ali je na kraju mladić koji je rođen u Minhenu odličio da igra za zemlju u kojoj se rodio.

Oglasi

"Jako sam sretan što sam pozvan u njemačku reprezentaciju. Moj plan je bio da odlučim između Srbije i Njemačke tek nakon Eura, ali sam ipak odluku morao donijeti odmah. Zahvalio bih se Srbiji koja je uložila puno truda u mene. U mojim prsima kucaju dva srca, majka mi je Njemica, a otac Srbin.

Tako da nisam donio odluku protiv Srbije, već za Njemačku. Rođen sam i odrastao u Münchenu, cijelu sam nogometnu karijeru proveo u Bayernu i veselim se utakmicama s Njemačkom", rekao je tada Pavlović.

Jasno je da je to značilo "poraz" Srbije u borbi za Pavlovića, ali sudbina je htjela da ove godine ne igra na Evrpskom prvenstvu u Njemačkoj.

Njemačka za dva dana igra prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu i to protiv Škotske, a nakon toga igraju 19. juna sa Mađarskom i 23. juna sa Švicarskom.

Nedavno je Pavlović otkrio za koga navija na Balkanu

Mladoj zvijezdi Bayerna Srbija mnogo znači, to je zemlja njegovih roditelja, tamo su mu korijeri, pa je sasvim normalno da ima i omiljeni klub iz te zemlje.

„Moja cijela porodica navija za Partizan, samo sam ja miks. Volim Crvenu zvezdu zbog stadiona. Kada sam u Srbiji, ponekad odem na stadion, veoma je lijep. Teška odluka. Hajde da kažem – Crvena zvezda. Sad će cijela porodica da me mrzi, ali šta da radim (smijeh)", rekao je Pavlović za njemačke medije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi