Zašto baš sad? Aleksandru Pavloviću je tek 20 godina, a već je shvatio koliko je fudbal okrutna igra

Mladi Srbin s njemačkim pasošem nije imao sreće

Zašto baš sad? Aleksandru Pavloviću je tek 20 godina, a već je shvatio koliko je fudbal okrutna igra

Admin Čaušević

Aleksandar Pavlović, mladi Srbin koji je odlučio da nastupa za reprezentaciju Njemačke, je u posljednjem kolu Bundeslige shvatio koliko je zapravo fudbal okrutna igra. To za talentovanog veznjaka dolazi u najgorem mogućem trenutku.

Pavlović se nakon svega 20-ak utakmica u dresu Bayerna našao na spisku putnika za Evropsko prvenstvo, međutim danas je dobio šamar sudbine.

Ovaj 20-godišnjak se našao među starterima na posljednjem meču Bundeslige ove sezone, ali na terenu je proveo nešto više od pola sata.

U jednom trenutku Pavlović je ostao ležati na terenu te se uhvatio za zglob. Tom prilikom se moglo vidjeti i da veznjak ima problema sa butnim mišićem.

Na kraju je morao napustiti igru i eventualna povreda za Pavlovića dolazi u najgorem mogućem trenutku jer se našao na listi putnika za Euro.

Oglasi

Dobra stvar u svemu je da je mlada zvijezda Bayerna na nogama napustio teren i to je uradio bez ljekarske pomoći. Ipak, detaljni pregledi će pokazati koliko je povreda ozbiljna.

Podsjećanja radi, Evropsko prvenstvo počinje za četiri sedmice i eventualni izostanak sa kontinentalnog turnira bi sigurno bio bolan udarac za Pavlovića.

Pavlović je ove sezone iznenađujuće dobio priliku da igra za prvi tim Bayerna i maksimalno je iskoristio pošto je pridobio i simpatije selektora Njemačke, Juliana Nagelsmanna.

Iako je porijeklom Srbin odlučio je da igra za Njemačku. Srbi su ga vrbovali mjesecima i pokušavali ga nagovoriti da izabere Orlove, ali se na kraju odlučio za Elf.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Pošto su ga Nijemci ekpresno uvrstili u seniorsku selekciju to dovoljno govori o koliko kvalitetnom igraču se radi i pred njim je sigurno svjetla budućnost.

Računajući sva takmičenja u sezoni skupio je 24 nastupa za Bayern te upisao po dva gola i asistencije što je sasvim pristojan učinak.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi