Nagelsmann: Olmo mi se požalio u četiri oka
EPA

Vratio ga u prvu postavu

Nagelsmann: Olmo mi se požalio u četiri oka

Problemi u RB Leipzigu su, čini se, prošlost za bivšu Dinamovu zvijezdu Danija Olma.

Olmo je nakon sjajnih partija u 'modrom' dresu bio želja brojnih klubova, a na kraju lično je insistirao na odlasku u Bundesligu kako bi nastavio svoj razvoj i više igrao.

Ipak, stvari baš i nisu krenule od starta po željama. Nakon službenog debija Olmo je preselio na klupu i nije se naigrao, sve do kraja kraja ovog mjeseca kada mu je trener Julian Nagelsmann odlučio ponovo ukazati povjerenje.

Šta se krije iza takve odluke Nijemac je otkrio nakon jučerašnjeg remija sa Herthom (2:2).

"Došao je do mene i zatražio sastanak u četiri oka. Nije bio zadovoljan minutažom koju je dobio od dolaska iz Dinama, djelovao je vrlo razočarano, što mi se svidjelo", ispričao je Nagelsmann, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Morate biti vrlo odgovoran igrač kad se žalite na minute, a on je sjajno reagovao protiv Mainza. Njegova reakcija na terenu mi je olakšala odluku da ga stavim u udarnu postavu ispred", istakao je Nagelsmann koji je imao riječi hvale i za Olmovu igru protiv Herthe.

RB Leipzig je za Olma isplatio 20 miliona eura odmah, a još toliko bi Dinamu trebalo sjesti na račun kroz naredne bonuse, ovisno od igara koje bude pružao i rezultata samog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi