Nagelsmann umirio Olma i otkrio zašto ne igra

Trener Leipziga govorio za Bild

Nagelsmann umirio Olma i otkrio zašto ne igra

Trener RB Leipziga Julian Nagelsmann otvoreno je objasnio zašto ne daje šansu Daniju Olmu.

Kao najbolji igrač HNL-a Olmo je u januarskom prijelaznom roku Dinamo zamijenio RB Leipzigom. U početku je išlo dobro, zabio je gol i mnogi su oduševljeno aplaudirali, ali danas je Španac zacementiran na klupi.

Pitanja oko Olma, naravno, ne zaobilaze ni trenera Nagelsmanna koji je konačno objasnio o čemu je riječ.

"Dani se mora još potpuno prilagoditi na ritam igre u Bundesligi, koja je drugačija od hrvatskog prvenstva. Mora popraviti svoju obrambenu brzinu, ali to je sve normalan proces. Dani ima velik tehnički kapacitet i bit će jako dobar. Također nam nudi puno opcija u igri u napadu", rekao je jedan od najvećih trenerskih potencijala na svijetu za tamošnji Bild.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

RB Leipzig je za Olma isplatio 20 miliona eura odmah, a još toliko bi Dinamu trebalo sjesti na račun kroz naredne bonuse, ovisno od igara koje bude pružao i rezultata samog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi