"Nagrada pripada i svim mojim saigračima"

Edin Džeko, najbolji fudbaler u 2009.

"Nagrada pripada i svim mojim saigračima"

M. Skaka

Bosanskohercegovački Dijamant, igrač Wolfsburga, Edin Džeko, glasovima novinara brojnih sportskih redakcija iz naše zemlje proglašen je za najboljeg fudbalera Bosne i Hercegovine u 2009. godini, te je na tom mjestu nasljedio prošlogodišnjeg "Idola nacije", Vedada Ibiševića.

Džeko je u 2009. svojim igrama, kako u reprezentaciji tako i u Wolfsburgu, grijao je srca svih Bosanaca i Hercegovaca i na kraju godine, bez velike dileme proglašen je za našeg najboljeg ambasadora na travnatim terenima.

"Presretan sam što sam izabran za najboljeg fudbalera Bosne i Hercegovine u 2009. godini. Ova nagrada za mene predstavlja nešto posebno i krunu jedne zaista uspješne godine, jer biti proglašen najboljim u svojoj domovini je doista nešto najveće što se jednom sportisti može desiti.", rekao je bosanskohercegovački reprezentativaci dodao:

"Međutim, i pored toga što sam ja izabran za najboljeg, želim naglasiti da bez mojih saigrača iz reprezentacije i Wolfsburga ništa ne bih postigao i zbog toga je ova nagrada priznanje za sve njih, te im se zbog toga želim posebno zahvaliti."

Džeko se također zahvalio i svojoj porodici te je rekao da svi Bosanci i Hercegovci moraju biti ponosni na naše sportaše, fudbalere, rukometaše, košarkaše...

"Veliku zahvalnost dugujem i svojim roditeljima, svojoj sestri jer i oni su dio mog velikog uspjeha. Bez njihove podrške nikad ne bih bio ono što sam sada i zbog toga im se od srca zahvaljujem. Također želim poručiti Bosancima i Hercegovcima da budu ponosni na sve naše sportaše i da ih nastave bodriti kao do sada", istakao je Džeko.

Bosanskohercegovački reprezentativac osvrnuo se i na nastavak svoje fudbalske karijere te još jednom potvrdio da ostaje u Wolfsburgu do ljeta 2010. godine.

"Već duže vrijeme licitira se sa imenima klubova gdje bih eventualno mogao nastaviti karijeru, ali istina je samo jedna, a to je da ostajem u Wolfsburgu do ljeta 2010. godine", zaključio je Džeko.

Ispred portala SportSport.ba, a vjerovatno i u ime svih ljubitelja fudbala u našoj zemlji možemo samo reći: "Bravo majstore i hvala ti za ovu sjajnu godinu!"

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.