Nagradni fond 15.000 km

FIS GOL 2010. - Od 19. maja do 6. juna

Nagradni fond 15.000 km

Adnan Beganović

Da je mali nogomet itekako popularan u našoj državi, ali i neopravdano zapostavljen, pokazuje veliko interesovanje koje vlada za ovogodišnji Fis gol, koji će od 19. maja do 6. juna trajati u Sarajevu u organizaciji FS KS, te suorganizaciji JU Centar za sport i rekreaciju.



Očito je da su takmičari prepoznali ozbiljnost ljudi koji su se uključili u projekt vraćanja starog sjaja ovom prestižnom turniru, koji bi u budućnost za glavni grad BiH trebao značiti ono što je Kutija šibica Zagrebu.

Ne tako davno, Fis gol je bio i popularniji do zagrebačke Kutije šibica, ali zbog raznoraznih problema, koje organizatori žele zaboraviti i krenuti dalje u svjetliju budućnost ovog turnira, takmičenje je prekinuto. Međutim, povratkom Jusufa Pušine u FSKS, te na inicijativu zaljubljenika u mali nogomet, Fis gol će ponovo postati brend glavnog grada BiH.

Ova manifestacija je, inače, zamišljena kao malonogometni turnir koji objedinjuje rekreativni i razvojni sport i koji na jednom mjestu okuplja i sportaše i rekreativce.

Ekipe koje žele učestvovati na turniru imaju mogućnost svoju prijavu poslati na e-mail adresu [email protected] ili otići direktno na adresu Fudbalskog Saveza Kantona Sarajevo u Ulici Mis Irbina 10. Inače, kotizacija za seniorsku ekipu iznosi 400 KM, dok je prijava za juniore 100 KM.

Svaka ekipa ima pravo prijaviti 10 igrača i dva golmana, dok će se za svakog naknadno uvrštenog igrača morati platiti dodatna kotizacija.

Da će se raditi o vrhunskom spektaklu pokazuje i nagradni fond, koji iznosi čak 15.000 KM, a nagrada za prvoplasiranu ekipu je 8.000 KM. Predviđene su i novčane nagrade za najbolje pojedince, te nekoliko revijalnih utakmica, u kojima će na teren Fisa istrčati nekadašnji asovi Željezničara i Sarajeva, koji su svojevremeno i podigli rejting ovog turnira.

Inače, pravo učešća na turniru regulisaće se posebnim propozicijama takmičenja koje će izraditi takmičarska komisija turnira, a cijene ulaznica za jedan dan u kojima će gledaoci imati priliku vidjeti tri utakmice iznosiće 3 KM, dok će komplet ulaznica za cijeli turnir stajati 15 KM.

Za posjetioce turnira u kategoriji juniora ulaz će biti besplatan.

Među prijateljima turnira se nalaze čak četiri sarajevske opštine, ali i BH Telecom, te mnogi drugi, a da će ovogodišnji turnir biti bolji i organizovaniji od ostalih pokazuju imena članova organizacionog odbora, među kojima su Dževad Bećirević (predsjednik), Jusuf Pušina, Jasmina Polić, Munir Talović, Damir Hadžić, Hajrudin Šuman, Nijaz Brković, Ibrahim Hadžibajrić, Nedžad Koldžo, Mirsad Ćatić, Vahidin Musemić, Emir Kadrić, Irfan Redžepagić, Suad Alibasić...

Medijski pokrovitelji turnira su televizija HAYAT, SportSport.ba i Expres.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.