Pčele stižu u Premiership: S centra kreću u formaciji 1-2-7 i loptu nabijaju u zrak!

Bizaran način izvođenja početnog udarca

Pčele stižu u Premiership: S centra kreću u formaciji 1-2-7 i loptu nabijaju u zrak!

A. Čaušević

Sezona u Championshipu ulazi u završnicu. Norwich i Watford su se već vratili u Premiership, dok će treći putnik biti poznat nakon što se kompletira play-off.

Drugu sezonu zaredom u razigravanju će igrati i Brentford koji i ove sezone igra odlično. Prošle ih je dotukao Fulham u finalu, a ovaj put ekipa Thomasa Franka se nada plasmanu u društvo najboljih.

Populane Pčele se osigurale treće mjesto dva kola prije kraja nakon što su s minimalnih 1:0 pobijedili Rotherham, a pobjednički gol je djelo Bryana Mbeuma.

Brentford je na sebe ogromnu pažnju skrenuo i pomalo bizarnim izvođenjem početnog udarca zašto, istina, ne postoji određeno pravilo.

Neke ekipe odluče da loptu vrate nazada i zadrže posjed, dok neke odmah šalju dubinsku loptu, ali ono što rade Pčele je definitivno bizarno.

Oglasi

Na centralnoj liniji igrališta stoji sedam igrača koji jurišaju u napad, dok preostala trojica i golman ostaju na svojoj polovini. Nije to ništa što se nije vidjelo ranije, primjer su ekipe legendarnog Zdeneka Zemana.

Međutim, ono što najviše privlači pažnju je potez igrača koji primi loptu nakon početno udarca. Naime, on ispucaa loptu visoko u zrak. To su uradili nekoliko puta ove sezone.

Inače, Brentford je prije devet decenija igrao u najjačem rangu engelskog fudbala. Godinama su tavorili između druge i četvrte lige, ali stvari su na bolje nakon ulaska u klubu Matthewa Benhama, profesionalnog kockara i velikog navijača ovog kluba.

Proteklih godiona klub iz okoline Londona je zaradio ogroman novac na prodaji igrača nakon što je dovođenje slobodnih agenata bilo puni pogodak zahvaljujući odličnim kalkulacijama gazde Benhama.

U međuvremenu uspio je izgraditi i novi stadion kapaciteta 17.250 sjedećih mjesta. Pametnim ulaganjem od kluba na ivici bankorat napravio je sasvim konkurentan tim, a u januaru je prodao Saida Benrahmu u West Ham za 23 miliona eura.

Top Komentari

Malmi_Suomi
Pčele???
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi