Najbogatiji nogometaš svijeta traži klub

Postao slobodan igrač

Najbogatiji nogometaš svijeta traži klub

E. Škorić

Najbogatiji nogometaš na svijetu Faiq Jefri Bolkiah i zvanično je bez kluba.

Bivši anonimni nogometaš Leicestera poznao je izuzetno popularan i poznat isključivo iz razloga što je sin princa od Bruneja i rođeni brat sultana male azijske države.

On je vjerovatno budući sultan i bogatstvo njegove porodice procjenjuje se na 20 milijardi dolara.

Prije četiri godine je tada kao 16-godišnjak Faiq stigao u Leicesterovu akademiju, imao i nekoliko nastupa za U23 tim Lisica, ali nije dobio novi ugovor.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On je od danas i zvanično bez kluba, potražiće sreću negdje drugo, a ranije je u više navrata priznao da mu je najvažnije da igra i da to što je toliko bogat njemu lično ne predstavlja ništa posebno.

Sve i da ne nađe novi klub, nema sumnje da će Faiq uživati u svakom satu do kraja svog života i da će imati sve što mnogi ljudi ne mogu ni da sanjaju.

Top Komentari

Penderinos
Dzaba ti pare kad ne znaš igrati
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi