Najbogatiji Turčin kupuje klub u Premier ligi?

Ulker želi preuzeti Newcastle

Najbogatiji Turčin kupuje klub u Premier ligi?

Engleski mediji donose vijest da bi Newcastle United uskoro mogao preuzeti najbogatiji Turčin Murat Ulker.

Ovaj "Kralj biskvita", kako ga zovu u Turskoj, prema Forbesu ima oko 3,7 milijardi dolara na raspolaganju, a špekuliše se da ne speman platiti 289 miliona dolara za kupovinu Newcastlea.

Iako službene potvrde Ulkerovog interesovanja za Newcastle još uvijek nema, engleski mediji javljaju da bi uskoro trebali biti obavljeni prvi pregovori i da je bogati Turčin zaista riješio da kupi ovaj engleski klub.

Newcastle je od prekjučer i zvanično stavljen na prodaju, a među kandidatima za nasljednika Mikea Ashleyja spominju se Amanda Staveley, Robert Kraft, Chien Lee, te kineski i arapski konzorcijum. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi