Filipinac je navijač godine i ujedno najveći pehist

Htio da gleda Newcastle

Filipinac je navijač godine i ujedno najveći pehist

E. Škorić

Navijač Newcastlea iz Filipina Kendrick Mon De Leon doživio je neugodno iskustvo.

Mon De Leon je dugo vremena sakupljao novac da se zaputi u Englesku kako bi gledao utakmicu svog omiljenog kluba i kada je najzad stigao, shvatio je da se utakmica ne igra u subotu 14. oktobra, već u nedjelju.

Želio je da prisustvuje susretu Southamptona i Newcastlea (2:2), no kako je stigao u subotu, nije imao novca da ostane dan duže, pa se odmah vratio.

"Možda sam ja jedini Filipinac koji navija za Newcastle. Prešao sam 11 hiljada kilometar akako bi bio na utakmici protiv Southamptona, ali je ona pomjerena i desilo se da nisam mogao pomjeriti let za Filipine, pa sam se morao vratiti. Nikada bliže nisam bio da gledam svoj klub", objavio je nesretni navijač, koji je kazao da je jako tužan zbog svega.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Newcastleu su na njega ponosni, navijači ovog kluba iz Engleske šalju mu riječi podrške i sigurni smo kako će se pobrinuti da i Filipinac dođe na jednu od narednih utakmica.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi